Onze druivenrassen
Het eerste wat je moet doen als je wijn wilt maken is kiezen voor welke druivenrassen je gaat. In onze regionen zijn er 2 opties:
-
“PIWI’s” of schimmelresistente soorten
-
De “traditionele” rassen.
Vermits Walter en Peter zelf een voorliefde hebben de smaak van de traditionele rassen was de keuze snel gemaakt.
Voor de eerste aanplant in 2016 van de voorziene “paar rijtjes” werd gekozen voor 50 stokken Chardonnay, 50 Pinot Gris, 25 Merlot en 25 Cabernet Sauvignon. De laatste 2 zijn niet evident in deze regio, maar de extra troeven van de serre zorgen ervoor dit hier toch lukt.
Met de 150 wijnstokken stond de serre halfvol, maar vermits Walter en Peter geen voorstanders zijn van half werk duurde het niet lang (2018 om precies te zijn) vooraleer de rest van de serre volgeplant werd met Merlot en Cabernet Sauvignon. Tevens werden op een terrein achteraan op het bedrijf een 400 stokken Chardonnay geplant.
In 2020 besloten Walter en Peter om de rest van het terrein achteraan vol te planten en er werden nog een 500-tal Chardonnaystokken geplant, evenals Pinot Gris, Pinot Noir en Pinot Meunier. Rekening houdend met het wisselvallige klimaat in onze regionen werd gekozen voor rassen die zich er ook toe lenen om mousserende wijnen te produceren.
Alles samen staan er momenteel zo’n 2300 stokken op het wijndomein.
![DSC_0278.JPG](https://static.wixstatic.com/media/34ee4d_c946d4e0a08d4704b8f8d94fb2a18bb6~mv2.jpg/v1/fill/w_253,h_395,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,enc_avif,quality_auto/DSC_0278_JPG.jpg)